Welkom bij Daily's Bread

De bezorg bakker voor kantoor en horecaAmsterdam, 4 April 2022

Geachte klant,

Dit betreft een aanpassing in onze prijzen.

De aanvoer van grondstoffen en verpakking was reeds een probleem in kwartaal 3 en 4 van 2021, maar door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de situatie “kritisch” geworden voor onze bakkerijen en (toe)leveranciers. Ongeziene transport- en energieprijzen bereikten in kwartaal 1 2022 hun voorlopige hoogtepunt, maar de kosten in productie van meel en brood blijven verder doorstijgen.
Ons bedrijf doet enorme inspanningen om de leverzekerheid te garanderen, echter lopen de kosten exponentieel op. Het niet doorvertalen van deze kosten op korte termijn, zal dit de continuïteit van onze bakkerij en organisatie op een ingrijpende manier verstoren.
Bij de recente prijsverhoging per 3 januari jl. kon er nog geen rekening gehouden worden met deze ontwrichtende veranderingen in de supply chain en de productie en met de aanhoudende inflatie op energie (gas en elektriciteit).

Wat zien we vandaag de dag, in vergelijking met kwartaal 4 2021?

1. Tarweprijs maal factor 2 :
Oekraïne en Rusland zijn samen goed voor meer dan 25% van de tarwe-export in de wereld. Deze export valt volledig stil, doch de vraag naar tarwe neemt sterk toe in onze regio’s. Landen die vroeger bijna uitsluitend in Rusland en Oekraïne inkochten, kopen nu ook in via de Europese markt.

2. Prijs van plantaardige olie met meer dan 60% gestegen:
75% van de zonnebloemolie wereldwijd wordt uitgevoerd door Rusland en Oekraïne, deze uitvoer ligt nagenoeg stil.

3. Toename verpakkingskosten + 40%:
Grote vraag versus het gebrek aan grondstoffen en minder transportmogelijkheden.

4. Energie maal factor 3:
De sterke afhankelijkheid van Rusland voor gas, olie, elektriciteit en brandstof.

5. Toename transportkosten +15%:
Drastisch gestegen transportkosten en een tekort aan vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa.
Rekening houdend met bovenstaande factoren en de onvoorspelbaarheid van de huidige crisissituatie, zijn wij niet langer in staat deze prijsstijgingen en ongeziene inflatie op te vangen zonder een deel in de prijzen van onze producten door te berekenen.
Door de huidige kritieke en urgente situatie hebben wij en onze leveranciers moeten besluiten om een prijsaanpassing door te voeren op ons gehele assortiment. Wanneer uw op onderstaande button klikt kunt U ons aangepaste assortimentslijst vinden.


Brood op Kantoor prijsverhoging
Verhoging in precentages
Brood op kantoor prijsverhoging 2e kwartaal 2022.pdf (29.04KB)
Brood op Kantoor prijsverhoging
Verhoging in precentages
Brood op kantoor prijsverhoging 2e kwartaal 2022.pdf (29.04KB)